Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optnoua/public_html/includes/header.php on line 2

GASTROPUB, gastropuburi, s. n. - Gastropub sau gastrolounge este un restaurant și bar care servește mâncare de foarte bună calitate.

Evenimente 80-90 Gastropub & more

Campionatul de Whist 80-90

By

Rezerva acum

Regulament:
Regulile “casei”: 1. Toti participantii trebuie sa fie prezenti la 80-90 Gastropub & More cel tarziu la ora 20:00. La ora 20:30 FIX dam drumul la joc. 2. NU se joaca la ZERO! Chiar daca 'iti iese', nu te punem la socoteala cand dam premiile! 3. Jocurile de 1 nu se joaca cu cartea pe frunte. 4. Premierea este de 5 puncte si se face la 7 maini castigate consecutiv (sau numarul de jucatori +1). Depunctarea se face in mod similar la 7 maini pariate gresit consecutiv (sau numarul de jucatori +1). Atat la premiere cat si la depunctare nu se iau in considerare jocurile de 1. 5. In situatia in care un jucator de la masa NU joaca la culoare sau la atu, prima greseala este trecuta cu vederea, insa la a doua poate fi depunctat cu 5 puncte in cazul in care majoritatea jucatorilor de la masa decid acest lucru. De asemenea mana se poate reface decizia fiind a majoritatii jucatorilor de la masa respectiva. 6. In cazul in care doi sau mai multi jucatori termina partida la egalitate de puncte, mai departe merge jucatorul care s-a 'parlit' de cele mai putine ori. ATENTIE: Cand se face departajarea nu se iau in calcul jocurile de 1! Daca in continuare cei doi jucatori se afla la egalitate, se vor lua in considerare si jocurile de 1 in ceea ce priveste numarul total de “parleli”. In situatia putin probabila (dar s-a intamplat) ca cei doi jucatori sa fie in continuare la egalitate se calculeaza si cu cate maini s-a parlit fiecare.
Sistem de joc: Fiecare etapa are 3 faze de joc: o runda initiala din care merg mai departe in semifinala primii 18 clasati (3 mese a cate 6 jucatori) urmand ca in ultima runda primii 2 clasati de la fiecare masa din semifinala sa 'incinga' o ultima partida de whist... hai sa-i spunem finala. Aranjarea la mese a jucatorilor in primele doua runde ale etapei se face in urma unei trageri la sorti.
Premii: Locul I - 150 lei Locul al II-lea - 100 lei Locul al III-lea - 50 lei
Regulamentul de joc:
Campionatul de whist 80-90 se va desfasura - culmea - dupa regulamentul jocului de... whist! (preluat de pe joci.ro - carora le multumim pe aceasta cale)
01. Jocul si Obiectivele - Introducere 02. Impartirea Cartilor 03. Parierea 04. Reguli de Joc 05. Punctajul
01. Jocul si Obiectivele – Introducere: Whist este un joc individual care se joaca 6 jucatori (in cazul nostru) cu un pachet standard de carti. Din pachet se vor folosi 8 carti pentru fiecare jucator.
Whist-ul este un joc care se joaca 'la culoare' si este compus din Subjocuri Simple (subjocurile de 1 si de 8) si Subjocuri cu Atu (subjocurile de 2,3,4,5,6 si 7). Concret, se joaca in functie de simbolul primei carti aruncate pe masa si in functie de tipul de Subjoc din momentul respectiv. La fiecare Subjoc un jucator primeste un anumit numar de puncte daca a facut exact numarul de maini licitate. Obiectivul jocului este de a acumula un punctaj cat mai mare la finalul jocului.
02. Impartirea Cartilor: Impartirea cartilor se face in sensul acelor de ceasornic si fiecare jucator va fi, pe rand, primul. Se incepe cu subjocurile de 1. Se joaca 6 subjocuri de 1 (cati jucatori sunt la masa). Jocurile de 1 NU se joaca cu carte pe frunte.
Apoi, numarul de carti impartite fiecarui jucator creste cu una, pana se ajunge la 8. Se joaca 6 subjocuri de 8 (cati jucatori sunt la masa).
Apoi, numarul de carti impartite fiecarui jucator scade cu una, pana se ajunge la 1. Se joaca din nou 6 subjocuri de 1 (cati jucatori sunt la masa).
Exemplu pentru 6 jucatori la masa: 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 8 - 8 - 8 - 8 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1
Subjocurile de 1 si de 8 sunt Subjocuri Simple. 2,3,4,5,6 si 7 sunt Subjocuri cu Atu. La aceste jocuri, prima carte din cartile neimpartite se intoarce cu fata in sus. Culoarea acelei carti va fi Atu-ul. ATENTIE: Jucatorii intrati in finala decid daca vor juca finala in sistem 8 - 1 - 8. Daca majoritatea opteaza pentru sistemul 8 - 1 - 8, nu vor exista premieri sau depremieri.
03. Parierea: La inceputul fiecarui subjoc, fiecare jucator, incepand cu primul, spune cate maini crede ca va face. Suma mainilor pariate de jucatorii de la masa nu trebuie sa fie aceiasi cu suma cartilor impartite in acel subjoc. De aceea, de regula, ultimul jucator este dezavantajat, mai ales la subjocurile de 1. Acesta este motivul pentru care, pe rand, fiecare din jucatori va fi ultimul.
Scopul este sa castigi exact atatea maini cate ai pariat pentru a putea lua puncte. Orice castigi in plus sau in minus se depuncteaza.
04. Reguli de Joc: Subjocurile Simple: Subjocurile de 1 si de 8 sunt Subjocuri Simple.
Primul jucator isi arata cartea. Ceilalti sunt obligati sa dea o carte de aceiasi culoare (trefla, inima rosie, inima neagra sau romb). Cartea cea mai mare ia mana. Daca un jucator nu are carte de culoarea respectiva poate da orice alta carte, dar acea carte nu valoreaza nimic. Cel care castiga mana este cel care incepe mana urmatoare daca mai sunt carti in joc.
Subjocurile cu Atu: 2, 3, 4, 5, 6 si 7 sunt Subjocuri cu Atu. La aceste jocuri, prima carte din cartile neimpartite se intoarce cu fata in sus. Culoarea acelei carti va fi Atu-ul.
Primul jucator da o carte. Ceilalti sunt obligati sa dea o carte de aceeasi culoare. Cartea cea mai mare ia mana. Daca un jucator nu are carte de culoare respectiva este obligat sa dea un Atu. In acest caz Atu-ul cel mai mare dat pe masa ia mana. Daca un jucator nu are nici Atu, atunci poate da orice alta carte, dar acea carte nu valoreaza nimic. Cel care castiga mana este cel care incepe mana urmatoare daca mai sunt carti in joc.
05. Punctajul: Un subjoc se tremina cand toate cartile din mana au fost jucate.
Jucatorii care au facut exact cat au licitat primesc 5 puncte + numarul de maini facute. Exemplu: 3 maini licitate si facute = 8 pct.
Daca nu ai facut cat ai licitat, mainile facute in plus sau in minus se scad. Exemplu: ai licitat 3 si ai facut 2 = -1 punct. Daca ai licitat 3 si ai facut 6 = -3 puncte.